Néhány éve történt meg velem az alábbi eset.

Párommal moziba mentünk. Általában ilyenkor annyi mocskosul egészségtelen dolgot eszek meg, amely a film hosszának a többszörösével rövidíti meg az életem. Sós perec, sajtos perec magvas perec, popcorn, gumicukor, tacco, becsempészett chips, esetleg egy kevéske mogyoró és kesudió. A nagyját elpusztítom még a reklámok alatt. Egy szónak is száz a vége, szépen elhelyezkedtünk, én magam mellé vettem a rögtönzött spájzt, és a karfa végén található pohártartóba beillesztettem az XXL-es Light (mert mindennek van határa és a mérték érték) kólámat  és izgatottan vártam a filmet.

A Warner Brothers embléma még szinte meg sem jelent amikor én már túl voltam a zörgős kajákon - hogy én mennyire utálom, ha valaki film közben keresgeti a tescos szatyorban a gumicukros zacskót és persze sehogy nem találja, de közben odébb túr pár chipset, és minden olyan csomagolóanyagot amely ha csak megközelíted 80 dB-lel zörög. Olyan szomjas voltam, hogy kiszagoltam a falban a vízvezetéket, szóval fogyott a kóla is rendesen. Akár hányszor ittam egyet, a mellettem ülő férfi először furcsán, majd rosszallóan nézett rám. Higgyék el, nem szürcsöltem! Még gondolkodtam is rajta, hogy ha tényleg chips-es zacskóval csörögnék mint a sok sutyerák körülöttem, vagy csámcsognék azt megértem, de mit bántja őt az ha igyekszem egyensúlyban tartani folyadékháztartásomat. Még az is eszembe jutott, hogy talán azért aggódik, hogy ha ilyen ütemben öntöm magamba a barna löttyöt akkor majd ki kell mennem budira és amíg elhaladok előtte a film helyett a seggemet látná.  Majdnem szóltam neki, hogy ne aggódjon, sokkal tovább is ki szoktam bírni. Aztán már megjegyzéseket is tett a mellette ülő hölgynek, először halkabban, majd már úgy, hogy én is hallottam: "nézd, már megint iszik!" "hihetetlen egy alak!"

Innét kezdve a filmmel már mit sem törődve direkt úgy nyúltam a pohárért, hogy az el ne kerülje a figyelmét, majd miközben kortyolgattam,- dehogy kortyolgattam, ekkor már disznó módra szürcsöltem a szívószállal-  kissé felé hajoltam és mélyen a szemébe néztem, sőt még a szemöldökömet is felhúztam, hogy na akkor most csipogjál kiscsibe! Aztán azzal is szórakozgattam, hogy a pohár felé nyúltam, majd megálltam, lassan visszább húztam a kezem, aztán megint előre nyúltam. Ő persze ciccegett, megjegyzéseket tett és mindent elkövetett annak érdekében, hogy alig várjam a vetítés végét. Elképzeltem, ahogy kifordítom a subáját a kis parasztnak. Mire észbe kaptam  a vetítés végén, ők már nagy lendülettel odébbálltak.

Gondoltam utánaszaladok, ezért sürgettem a páromat, hogy gyorsan szedjük össze a kajamaradékokat és az üres poharakat amikor szólt, hogy ott felejtettem a kólámat a kettőnk közti tartóban. Mondtam, hogy az az övé, én a másik oldali tartót használtam. Mondta, hogy ő is.

Szóval egész mozi alatt a mellettem ülő srác italát fogyasztottam, ráadásul amikor ez neki nem tetszett akkor igazi paraszt módjára még felé is hajoltam, felhúztam a szemöldököm, szürcsöltem, gúnyolódtam, stb. Utána akartam szaladni az érintetlen kólámmal és elnézést szerettem volna kérni, de már nem találtam őket.

Most, így évek múlva itt kérek tőlük bocsánatot!